söndag 10 januari 2010

Vigning och stängning,

Nu är de vigda! En diakon och nio präster. Biskop Evas första prästvigning blev oerhört fin. Jag gläder mig med de nya prästerna och den nya diakonen. Det var olika mottagningar efteråt och själv var jag i Riddarhuset där en av de nyprästvigda, Anette, hade sin mottagningslunch. Jag var hedersamt placerad vid den nyprästvigdas vänstra sida. Jag har ännu inte, trots att jag varit domprost i över tre år och varit med på ett antal prästvigningar, lärt mig att rollen domprost är högt upp i den kyrkliga hierarkin. Det blev naturligtvis väldigt trevligt med god mat och många fantastiska tal. Jag önskar Anette all välsignelse i hennes prästgärning!

I morgon stänger vi Storkyrkan. Ja, egentligen har vi redan gjort det. I skrivande stund är porten stängd och kommer inte att öppnas för allmänheten förrän den 2 maj. Nu ska här rengöras, renoveras, kompletteras o s v. Det kommer att bli fantastsikt. I morgon bitti 09.15 talar jag i TV 4:as morgonprogram. De ska sända direkt från Storkyrkan. Rengöringen och själva processen tycks vara medialt intressant.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Läste precis din bloggpost 09.15! Du skötte dig bra, tycker jag!

Hippie Tanten sa...

För er som vill se inslaget i TV4 så finns det HÄR

Gun Svahn sa...

Jag såg dig på TV4 i morse Åke och det var en fröjd att se hur stolt du är över "din" kyrka och att du kommer att vara ännu stoltare när den har renoverats och rengjorts. Jag hörde även intervjun hos Lotta Brommé och då kände jag stolthet att ha fått arbeta hos dig och de andra i domkyrkoförsamlingen och varit i Storkyrkan på riktigt.

Anonym sa...

Hej Åke

Tack för ditt fina beredelseord på vigningsmässan, det har följt mig ända sedan i söndags. Berättelsen om Emil och Arvid och detta med sotet... och att vi är igenkända! Även det att vi får ta ett hopp rätt in i Guds famn... Underbart. Tack.

Malou Wirström
Präst på Väddö och Björö-Arholma församlingar

Åke Bonnier sa...

Tack för alla uppmuntrande kommentarer! Tack Emanuel (och lycka till i det nya arbetet!!!) Tack Hippie Tanten för länken! Tack Gun för Dina värmande ord!

Tack Malou! Roligt att Du var i Din vigningskyrka i söndags!