fredag 19 december 2008

Josef - en förebild

Ibland tänker jag på Josef. Han fick vara den jordiska pappan åt Jesus. Samtidigt var han utanför. han hade inte mött ängeln Gabriel på samma sätt som sin trolovade(även om han i drömmen mötte en ängel som sa åt honom att inte skilja sig från Maria). Han måste under hela Jesu uppväxt ha grupplat över den märklige sonen som han bara fick acceptera trots att han inte själv ville ha barn från början. Ibland kan jag tycka synd om Josef som på sätt och vis var utanför hela tiden och som bara fick finna sig. En märklig situation som formade en märklig man.
Josef var lyhörd för Guds vilja utan att helt förstå. Han får också vara en förebild för mig. jag måste bli ännu bättre på att vara lyhörd för Guds vilja utan att alltid helt förstå.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg. Det är det som innebär att vara kristen. Att fortsätta vara kristen trots att man inte förstår allt. Hoj

Anonym sa...

Josef, en förebild för dagens alla styvpappor! Vi borde uppmärksamma honom mer i våra kristna kyrkor!

HS sa...

Till Anonym!

Det är vad det innebär att vara
TROENDE.Att tro utan att förstå.Även utan att förstå någonting! För att tron är mer värdefull än vetenskapen. I vardagspraktiken! Vi kan väl inte lita obetingat på vetenskapen, den är inte självklart bäst i alla lägen. Det som i dag kallas vetenskap kan komma att betraktas som avskyvärt kränkande om ett sekel. Rationalitet och vetenskap
har begränsat värde. Medan tron förflyttar berg!

Ahoj! H.S.