tisdag 16 september 2008

Vilken glädje!

Idag har vi haft Riksmötets öppningsgudstjänst i Storkyrkan. Vilken glädje! Stora delar av riksdagen var samlad, kungafamiljen var där, biskopen i Lunds stift Antje Jackelén predikade och pater Fredrik Emanuelson från Stockholms katolska stift och Göran Zetterberg från Svenska Missionskyrkan var med bland oss andra. Sven-David sandström hade komponerat ett makalöst Te Deum bland annat med anledning av att denna riksmötesgudstjänst fyllde 25 år i Storkyrkan. Vilken glädje det är att få fira gudstjänst med riksmötesledamöterna, kungafamiljen, hovet m.fl!

Biskopen predikade om visheten utifrån söndagens gammaltestamentliga text. Hon sa bland annat: Kanske är det så att ett förhållande med visheten är den enda kärleksaffär som är immun mot offentliga skvallrets nyfikenhet. Vilken glädje det var att lyssna till henne.

Gällande stölden i S:t Jacobs kyrka ( se förra blogginlägget) är den på väg att klaras upp. Det var en kristen person, engagerad i kyrkan, som hade begått detta märkliga brott. Förhoppningsvis kommer den lilla skulpturen att kunna beses i S:t Jacobs kyrka om bara någon dag. Självklart ska den på plats igen och jag vill å det varmaste rekommendera Dig som läsare av min blogg att gå och titta på den. "Tjuven" vill att jag ska be om ursäkt för att jag godkänner den typen av konstnärlig handling (se tidigare blogginlägg) men det blir ingen ursäkt alls för något som är så djupt nedsänkt i den kristna trostraditionen.

Möjligen borde jag be konstnären om ursäkt för att vi inte bättre kunnat skydda hennes konstverk.

Men det är en stor glädje att konstutställningen fortsätter!

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja, visst är Antje bra! Det är en glädje att få ha henne som min biskop också *ler* Och för övrigt, välkommen in i den kyrkliga bloggosfären!

Åke Bonnier sa...

Tack för välkomnandet! Bloggossfären är spännande!