lördag 23 augusti 2008

Låt oss satsa!

Ibland, ja t o m rätt ofta, menar vi att förändringarnas vindar måste börja hos våra politiker. De måste göra något. Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Sten Tolgfors, Tobias Billström, Maud Olofsson, Göran Hägglund, Jan Björklund och andra måste göra något för ett förändrat och förbättrat samhälle. Det är ju därför den borgerliga majoriteten är vald - eller hur? Vi förväntar oss att höstbudgeten när den presenteras ska leda till förbättringar - särskilt för dem som tillhör de marginaliserade i samhället.

Men kan vi hela tiden lämpa över förändringsmöjligheterna på våra politiker? Är det inte så att detta är för viktigt för att politikerna själva ska ta hela ansvaret liksom religion och teologi är för viktigt för att överlåtas åt teologerna?

Ska förändringens vindar blåsa i vårt samhälle måste det börja med Dig och mig i en kärlekens revolution. Den börjar i det lilla, i att Du och jag vågar älska våra medmänniskor, oavsett om vi spontant tycker om dem, oavsett om de delar våra åsikter, våra teologier, vår politiska övertygelse, oavsett om de kommer från Sverige eller från något annat land. Att älska någon handlar om att se det goda i den personen, att koncentretra sig på det goda och inte på det som irriterar. Det är en utmaning - en utmaning till förändring. En utmaning som leder vidare.

Så, det börjar alltså i det lilla och det börjar nu - med Dig och mig! Låt oss satsa! Tillsammans!

Inga kommentarer: