måndag 19 april 2010

Gud hör bön!

Jag är åter hemma från en USA-resa som jag vill berätta mer om senare. Just nu vill jag bara uttrycka min gränslösa tacksamhet mot Gud som både låtit mig komma iväg på denna viktiga resa till Gustavus Adolphus college utanför Minnesota med det sista planet som flög till Chacago i torsdags och låtit mig komma hem planenligt och då med ett av de två första planen som fick tillstånd att landa på Arlanda. Jag ser detta som Guds ledning och jag är djupt, djupt tacksam!
Gud hör bön!

9 kommentarer:

Söderstories sa...

Så skönt att du kom med planet! Inget vidare att sitta fast och inte veta när man kommer hem i dessa tider. Prästernas fotbollslag skulle åkt till Berlin imorgon, men det blir inget av. Vi får resa i höst istället.

Gustavus Adolphus college, tänka sig, där var jag 1999, med en kör och sjöng. De har en fin kyrka vill jag minnas?

Lycka till med jet-lagen.
Jenny

Pekka S sa...

Hur ska alla strandsatta människor förhålla sig till Gud? Ska även de vara tacksamma för att Gud hörde deras bön, men valde att svara nekande?

Anders Hesselbom sa...

Hur strandsatta ska förhålla sig till Gud är som sagt en intressant fråga. Är det inte ett större mirakel när alla som vill kunna resa, kan göra det?

Roland Thorstensson sa...

Sista planet ut,
bland de sista planen hem.
Dagarna på Gustavus måste ha varit drömlikt overkliga. Det det var askfritt och gynnsamt väder. Tack för att du vågade resa, tack för att du kom.

Allt gott,

Roland

Hippie Tanten sa...

@Åke
Hmm...Jag vill inte vara näsvis, men det går ju inte att låta bli att undra över hur du resonerar kring de strandsattas förhållande till Gud. (Precis som tidigare kommentatorer påpekat)

Jag slutar aldrig att fascineras över de religiösas avsaknad av logik i sina resonemang och deras beredvillighet att se sig själva som extra goda/behövda och därmed högprioriterade i Guds olika selektioner.

Det svårt att undvika att få uppfattningen, att de religiösa är de människor som minst bryr sig om sina medmänniskor. De handlingar de utför, går tyvärr i stället ut på att de själva skall hamna i VIP rummet hos sin Herre.

Maja sa...

Får vi påpeka att "de religiösa" inte är klonade utan helt olika individer. Så fråga gärna Bonnier hur han tänker, men dra inte in mig, tack. För övrigt är hippietanten inte två ord utan ett. Jag slutar aldrig att fascineras över ateisters oförmåga att sätta samman ord. Det är svårt att undvika uppfattningen, att ateister är lite mer ointelligenta än vi andra. Puss.

Anonym sa...

Vad trött jag blir på kommentarer likt de Hippie Tanten fäller. Vad menar du med att säga att religiösa människor, inte bara är själviska, utan dessutom generellt bryr sig mindre om sina medmänniskor än genomsnittet, vad bygger du detta på, kan du vänligen ge några exempel på denna din erfarenhet? Din ogästvänliga attityd och att sparka på människor du inte känner öppnar verkligen inte några dörrar år något håll.
/Robin

Duvan sa...

Jag tror på att Gud hör bön och jag tror också att han kommer med uppenbarelser :-) När det blir för många jordiska viljor inblandade kan han inte styra skeendet, dessvärre

Anders Hesselbom sa...

Jag samåker med dig vid nästa vulkanutbrott.