måndag 8 juni 2009

För Sverige i tiden!

I lördags firade jag nationaldag med en oändlig massa svenskar, både nya och infödda. Vilken glädje att för en gångs skull få vara stolt och glad över att få vara svenska. Jo, jag vet att det finns en hel del att kritisera den sittande regeringen för. Jo, jag vet och hävdar att vi har en ogenerös flyktingpolitik. Men ändå, trots detta, vill jag se vår flagga hissad. jag vill sjunga kungssången och nationalsången och få känna mig svensk. När jag känner mig som allra mest nationalistisk gör jag det med den stora glädjen över att det i det nationalistiska ryms det multikulturella. När vi idag talar om att vi är svenskar och gläds över Sverige och svensk kultur får vi göra det i den glada öppenheten för att andra traditioner kan fortsätta att berika vår svenska, att andra traditioner får bli en del av den svenska traditionen.

Idag äter vi pasta och pizza, kebab och mycket annat som vi hämtat från andra traditioner. Större delen av den musik vi lyssnar till kommer från andra länder. Vi har råd med en kulturell generositet. Vi har råd med en flyktinggenerositet. Vi har råd att öppna våra gränser än mer än vi hittills har gjort. Vi har råd att låta människor som flyr för sitt liv, som är rädda för att skickas tillbaka till en säker död, få permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Låt oss alla bekämpa den politiska övertygelse som kraftigt vill begränsa invandringen till vårt land, som helst ser att flyktingar får stanna utanför Sveriges gränser och som gärna ser kraftfulla tag mot dem som gråter sig till sömns i rädsla för en fullt tänkbar katastrof.

Låt oss glädjas över vårt land! Låt oss få vara stolta över att vara svenskar men låt oss vara med och utveckla vårt fosterland så att vi kan säga med vår kung: För Sverige i tiden!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att Storkyrkan gör ett fantastiskt jobb mot den spirande rasimsen som du pratar om, genom att ge tak åt en naken estinsk man som åker skridskor..... Ja, det är väl som plåster för baltutlämningen......

Det teologiska djupet är .. jag saknar ord.....