onsdag 4 februari 2009

"Grillparty" och middag.

Alla vi som än så länge är med på listan över tänkbara biskopskandidater i Stockholms stift är inbjudna att nu på lördag vara med på ett stiftsungdomsmöte ute på Graninge stiftsgård i Saltsjö-Boo. Tanken är att vi ska få vara med om en barbequetillställning. D v s först får vi tala om oss själva några minuter (marinering) sedan ska ungdomarrna få "grilla" oss, sedan ska vi ställas inför någon form av dilemman (ätas) och sedan ska vi bedömmas. Det är en rolig tanke och jag gläder mig åt att få vara med tillsammans med de övriga kandidaterna. Det ska bli spännande att både få lyssna till ungdomarnas frågor och allas svar.

I övrigt har jag ätit syskonmiddag i kväll. Vi syskon träffas med jämna mellanrum tillsammans med många andra, men en kväll per halvår går vi ut och äter tillsammans och talar om olika gemensamma saker. Det var väldigt trevligt och jag gläder mig åt dem och åt att vi har så roligt ihop!

Det är viktigt att värna sina familjerelationer, att lyssna till varandra, att bry sig om varandra! När man talar om hoppet om en bättre värld måste man börja med att sopa framför egen dörr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Åke! Det är väl så att det inte bara är dem som är med på denna lista som är tänkbara biskopskandidater.

Åke Bonnier sa...

Hej Jonas! Notera att jag skrev "än så länge". På måndag är det nomineringsval och då kan också andra kandidater vara aktuella.