lördag 28 november 2009

Bereden väg för Herran!

Bereden väg för Herran”, de orden kommer att klinga med trumpet och orgel imorgon i S:t Jacobs kyrka. Den återinvigs på 1:a advent kl. 15.00. Hoppas att Du har möjlighet att vara med. Det är en underbar kyrka som nu blivit ännu mer underbar. Den är rengjord och det är många år sedan det skedde. Smutsen låg tjock på väggar och i tak. Nu strålar ljusa väggar och valv och jag gläds över att vi nu åter kan få fira Herrens heliga nattvard och lyssna till Ordets förkunnelse i kyrkan mitt i citycentrum.

S.t Jacobs kyrkas uppdrag är, att med sin byggnad, sitt budskap och sina medarbetare, nå ut till människor som bor, arbetar och vistas kring kyrkan. Adventsbudskapet som kyrkan förkunnar är att Jesus Kristus kommer till oss mitt i vårt vardagsjäkt, mitt i det liv som vi lever, i arbetet, på fritiden. Jesus Kristus själv har med hela vårt liv att göra. Vi kan inte stänga in honom i något sorts religiöst reservat. Nej, han vill påverka oss, genomsyra våra liv och öppna våra ögon så att vi ser att vi, i alla våra arbetskamrater och chefer, vänner och släktingar och familjemedlemmar, liksom i alla dem vi inte känner, möter Honom som kommer ödmjuk och ridande på en åsna och på ett föl, ett lastdjurs föl. (Matt 21:5).

Låt oss öppna våra hjärtan för Jesus Kristus – Han som förvandlar, som ger kraft, som ger nytt hopp, ny framtidstro!

Denna söndag är det inte bara 1:a advent. Det är också den första dagen på det nya kyrkoåret. Därför vill jag önska Dig och de Dina ett riktigt Välsignat Nytt Kyrkoår.

Som sagt: Kom till S:t Jacobs kyrka kl. 15.00 denna söndag och var med.

1 kommentar:

Lars Flemström sa...

Bra skrivet! Har nu bevistat 1 advent, tyvärr inte S:t Jakob, utan i en stor landsbygdskyrka. Den kvinnliga kyrkoherden, som höll gudstjänsten, lyckades verkligen få till den rätta adventstämningen! Och det var nästan fullsatt. Vår Svenska kyrka lever! Så möts våra händer i land och stad.