lördag 14 februari 2009

ALLA hjärtans dag?

"När gav Du Din fru en blomma sist?" Det är blomsteraffärernas klassiska fråga. Idag har det väl sålts en oändlig mängd av rosor? Vallentindagen firas av kärleksentusiaster. Alla hjärtans dag - men är det verkligen alla hjärtans dag? Jag tycker, personligen, att det är en förfärlig dag. Det handlar inte om att folk inte ska få kunna köpa blommor, godis o s v till sin själs älskade. Men jag tänker på alla dem som idag minns om att de är ensamma, som påminns om att de inte har någon som bryr sig. Tack och lov att Vallentindagen i år infaller på en lördag så att inte ensamma elever drabbas, fast samtidigt har jag fått för mig att många skolor förbjudit firandet av Vallentindagen just p gr. av att inte alla får en blomma eller liknande.

Men är det inte konstigt med en dag när vi ska ge blommor, geléhjärtan etc, etc? Borde vi inte bli mycket bättre på att ge varandra blommor, glada tillrop, uppmuntringar, stöttningar etc, mycket, mycket oftare? När sa Du senast ett uppmuntrande ord till en medarbetare? När talade Du senast om för Din vän hur mycket han eller hon betyder för Dig? När brydde Du Dig senast om den som står och säljer Situation Stockholm på Ditt torg/gata/i tunnelbanestationen? Alla dessa frågor ställer jag lika mycket till mig själv. Jag borde sannerligen bli mycket bättre på detta. Låt oss alla "sopa" framför våra egna portar och bry oss om de hjärtan vi dagligdags ser, dagligdags möter i olika sammanhang. Det är ingen orimlig begäran och världen skulle bli något litet mänskligare.

Sen måste jag ändå be att få bekänna en sak: Jag köpte idag knäckebröd i hjärtform som vi ska äta i kväll...

6 kommentarer:

AVDOP BOTAR DOPETS DÖDANDE sa...

KRISTNA ÄR NAZISTER
Kristna är Nazister när dom Friar Hitler men Fäller Avdop som en Demokratisk Rättighet Juridiskt därför att Dopet Förintar det Judiska Folket när Döpta dricker Jusikt Blod i Nattvarden.
Hälsningar!
Avdöpar-Kyrkan som vill avskaffa All Kyrklig verksamhet.

AVDOP BOTAR DOPETS DÖDANDE sa...

FÖRGIFTA SIONS MIKVADOP
Förgifta med Trolldom DopVattnet till Sions MikvaDop därför att MikvaDopets Förbannelse försöker att Tvinga fram Messias ankomst genom att Förinta det Palestinska Folket.

DOP I AVDOP sa...

DOP ÄR SJUKDOM AVDOP BOTAR!

BERNADOTTE FÖR AVDOP sa...

PRÄSTER SOM AVDÖPER
Missionspastor Svante Zettergren och Kompositör Håkan "Hubbe" Larsson uppfyller sin Kristna Plikt när dom Erbjuder att ta bort Korset Tecken ifrån Panna, Mun och Hjärta på Alla Döpta som far illa av Dop.
Tack! Grabbar!

BERNADOTTE FÖR AVDOP sa...

KRISTUS SÄGER
Att Lennart Persson SVT och Folkpartiets Jan Björklund motarbetar Avdop som Demokratisk Rättighet för att Avdop med Trolldom skall Döda dom och deras Barn!

DOP FÖRGIFTAR AVDÖPAREN sa...

SJUKA DOP BOTAS BARA MED AVDOP