måndag 23 februari 2009

Vad har du på hjärtat?

Vad har Du på hjärtat, frågade doktorn på lättakuten på Lidingö. Jag var där igår för just hjärtat har krånglat. Det har rusat, slagit volter och rusningen har fått mig att fundera över mitt liv. Tänk om jag har ett svårt hjärtfel, tänk om detta är början till slutet? Tänk om jag blir långtidssjukskriven? Nu var inget av detta fallet. Jag undersöktes noga och EKG:et var utmärkt, blodproven som togs visade ingenting och min andning var bra. Jag hade kort sagt inget att klaga över (utom att hjärtat ändå rusade och nu ska jag snart få en inspelningsapparat som ska spela in mitt hjärta i 24 timmar). Kanske handlar det om stress, p gr av allt som jag bär med mig av funderingar inför framtiden, allt det som rör Stockholms domkyrkoförsamlings framtid med dålig ekonomi, med funderingar kring vad vi vill med församlingen, vilken profil vi ska ha, vad som ska ske 2012 och 2014. Och naturligtvis är jag inte helt oberörd av biskopsvalet.


Vad har du på hjärtat? Ja, vad har jag på hjärtat? Vad brinner jag för? Nog handlar det om att få bära ut evangeliet i Svenska kyrkans sammanhang, att få förkunna om den korsfäste och uppståndne Jesus Kristus på ett sådant sätt att människor blir berörda. Det brinner jag för! Jag tror på de många språkens möjlighet, det inkluderande förhållningssättet där så många ryms men där centrum är tydligt. Jesus Kristus - trons centrum - får vara vårt centrum.

Igår fick jag veta att pridefestivalen kommer att vara i Kungsträdgården i sommar. Vilken möjlighet för oss i Stockholms domkyrkoförsamling att visa på den kärlek som är störst av allt, den kärlek som är inkluderande snarare än exkluderande!!

Det har jag på hjärtat!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som stress. Det där har jag också haft. Hoppas att du kan hitta lite andningshål här och var där du glömmer bort vardagsbekymren för en liten stund. Det kan räcka långt.

Anonym sa...

Hej Åke!

Vad orolig jag blev när jag läste att du har problem med ditt hjärta. Hoppas att du tänker på att ta dig lite egen tid varje dag och bara tänker på dig själv. Du vet att du betyder mycket för många. Sedan så hoppas jag att du snart känner dig bättre och att det blir du som får viga Kronprinsessan och Daniel i Storkyrkan.

Varma hälsningar

Unknown sa...

Ta det lugnt Åke, vi tycker om dig och vill inte att du stressar.
Du är verkligen en lysande förkunnare.

Kramar

familjen Salaj

Åke Bonnier sa...

Hej Jenny och Gun,
Tack för era värmande ord som lägger sig som bommul runt hjärtat! Det är en underbar medicin som ni ger mig och jag ska i övrigt försöka följa era ordinationer även om det kanske inte allt är så lätt.

Med många varma hälsningar till Er båda och era familjer!

Åke