söndag 3 maj 2009

Jesus och Gardell!

Jag har läst ut Jonas Gardells bok. Jag grät när jag läste de sista sidorna, inte av förtvivlan över innehållet utan för att jag var så rörd och berörd. Sen när jag i en blogg läste om hur Ulf Ekman diskuterade huruvida Gardell var frälst eller ej och att det kanske ändå var Guds sak att avgöra, blev jag nästan tårögd igen - av bedrövelse. Hur kan man diskutera huruvida någon är frälst eller inte? Vem kan alls sätta sig till doms över någon annan? Jesus själv sa till rövaren på korset, en person som vi säkert på den tiden skulle haft kraftfulla åsikter om: redan idag ska du vara med mig i paradiset (Luk 23:43).
Gardell bekänner sin tro på den Uppståndne Jesus samtidigt som han håller fram utmanande tankar. Boken är oerhört läsvärd så alla ni som läser min blogg: Köp/låna boken genast och läs och säg vad ni tycker. Boken utmanar till diskussion. Det är inte så dumt!

7 kommentarer:

sMARTAss sa...

Vi kanske kan köpa ett ex var och skicka till Ulf Ekman?

Miriam W Klefbeck sa...

Jag läser just nu! Återkommer kanske med reflektioner.

Maax sa...

Jag läste själv ut boken bara ett par dagar efter att jag köpt den, och jag håller verkligen med om att det är mycket intressant läsning.
Böcker som utmanar människors tankar och tro är viktiga. Jag förstår inte hur vissa personer kan påstå sig ha en så stark tro när de inte ens vågar pröva den. Man måste våga pröva sin tro, om man någonsin ska kunna utvecklas i den.

Åke Bonnier sa...

Jag tror att det handlar om kontrollbehov. Man ska ha kontroll över sin tro, kontroll över vad människor stöter på och i slutänden (fast det skulle ingen våga erkänna)handlar det om behov av kontroll över Jesus och Gud. Men Jesus går inte att fånga in, går inte att etikettera med en etikett. Eftersom Han är Gud är Han större och utmanar och det kan vara synnerligen jobbigt för dem som har ett starkt utvecklat kontrollbehov. Men, som Desmond Tutu sagt: "Tack gode Gud att jag inte är Gud." Den visdomen försöker jag att vila i...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag ville bara tipsa om boken Jesus från Nasaret, skriven av påven Benedikt XVI. Vore kul att höra din åsikt om den!

Mvh
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9175803690